БЕР
Четвер
28
12:35

​Особи, причетні до трагічної загибелі Даринки Макарчук, мають бути суворо покарані

На цьому наголошували сьогодні, 28 травня, під час позачергового засідання виконавчого комітету міської ради.

«Трагічну загибель Даринки Макарчук не можна залишити поза увагою. Винні мають нести відповідальність за смерть дівчинки. А, головне, такі ситуації не повинні більше повторитися», - наголосив міський голова Сергій Сухомлин.


Члени виконавчого комітету міської ради одноголосно проголосували за направлення звернень на адреси Генеральної прокуратури України, Колегії суддів, Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради щодо відповідного реагування на дії громадських активістів: Галини Чижової, Віктора Котенка, Олександра Коцюбка та інших осіб, які сприяли у вилученні з дитячого будинку сімейного типу та поверненні у біологічну сім’ю Даринки Макарчук, 24.10.2013 року народження. Звернення доручено підготувати Службі у справах дітей спільно з юридичним департаментом міської ради.

Нагадаємо, 28 травня у Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області повідомили про вбивство 5-річної Даринки Макарчук. За інформацією правоохоронців, 27 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що в одному із сіл Овруцького району батьки вбили свою 5-річну дитину. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в Житомирській області та Овруцького відділення ГУНП. Загибла дівчинка раніше була вилучена із своєї сім’ї і певний час проживала у прийомній родині. Однак минулого року рішенням суду була повернута біологічним батькам. Нині обоє батьків затримано. Розпочато кримінальне провадження.

Вчора

Сторінки:
Нагору