БЕР
Четвер
28
23:10

​Людмила Янушевич: Партійці Житомирщини виступають категорично проти зняття мораторію на продаж землі

Житомирські «батьківщинівці» виступають категорично проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель. Про це заявила голова Житомирської міської парторганізації ВО «Батьківщина» Людмила Янушевич під час брифінгу для електронних ЗМІ Житомира.

Як повідомляє прес-служба обласного партосередку, Людмила Янушевич наголосила журналістам, що тільки тоді можна відкрити ринок землі, коли її будуть спроможні купувати українські сільгоспвиробники, а не олігархи. Спроби почати продавати землю сьогодні – це нова афера, під час якої постраждають селяни та фермерські господарства.


«Ми категорично проти любих спроб забрати у людей останнє – землю. Аби землю продавали чесно, а її могли купити трударі, влада повинна запровадити стратегію державної підтримки фермерів та селян-одноосібників, гарантувати селянам надійний соціальний захист. Але цих кроків нема. Щоб не занепадали села й селища, слід через спеціальні програми спрямовувати їм фінансову підтримку. Тільки за таких умов збільшиться кількість фермерських господарств, зросте обсяг виробництва продуктів харчування, що стимулюватиме будівництво переробних підприємств, створення нових робочих місць у сільській місцевості», – сказала Людмила Янушевич.


Також Людмила Янущевич від імені лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко привітала житомирян і всі демократичні сили України із значною перемогою: під тиском суспільства, 10 квітня, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала своє рішення щодо встановлення абонентської плати за підключення до газових мереж з 1 квітня цього року.

Сторінки:
Нагору