КВІ
Субота
20
12:07

Під час зимових канікул рятувальники навчають дітвору правилам безпечної поведінки

Робота з підростаючим поколінням – одне з пріоритетних завдань Держслужби з надзвичайних ситуацій. Спілкуватися з дітворою, привчаючи її до культури безпечної поведінки – перевірена практика, яка діє із року в рік.

Зазвичай, після зустрічей з рятувальниками, які наводять конкретні пригоди за участю дітей, малеча задумується над своєю повсякденною поведінкою.

5 січня фахівці ДСНС спільно з адміністрацією Спеціалізованого дитячого кінотеатру ім. І. Франка організували проведення кінолекторію для учнів 1-7 класів. Захід пройшов під гаслом «Відпочиваємо в новорічні свята безпечно».

Під час кінолекторію рятувальники розповіли школярам як прикрашати новорічну ялинку та які прикраси є найнебезпечнішими. Дітям пояснили, що дешеві гірлянди вимагають підвищеної уваги і залишати їх надовго увімкненими не можна. Слухачі дізнались яку небезпеку можуть нести бенгальські вогні, на прикрому прикладі, що стався кілька років тому на Житомирщині, коли під час новорічного ранку в дитини загорілась ватна борода. Хлопчик був у костюмі Діда Мороза і від бенгальського вогника іскра потрапила на бороду. Бідолашний отримав опіки різного ступеню тяжкості.

Також вогнеборці окрему увагу звернули на поведінку дітвори у побуті. Адже за перші дні нового року в області вже зафіксовано пожежу через дитячі пустощі з вогнем, внаслідок чого згоріли меблі в коридорі. Трирічний хлопчик, який грався із сірниками, на щастя, не постраждав.

Наприкінці зустрічі рятувальники також застерегли малечу не виходити на тонку кригу. Через мінливу погоду лід ще зовсім не стійкий, тому навіть від дитячих кроків може тріснути, що призведе до біди. Малеча засвоїла, що ковзатися та бігати по замерзлій водоймі особливо небезпечно.

Найголовніше, що усі слухачі добре знають та відповідають в один голос, що у разі небезпеки потрібно негайно телефонувати за номером «101» і рятувальники завжди прийдуть на допомогу.

– Незважаючи на святковий настрій, який переповнює людей, небезпека продовжує чатувати на кожному кроці, – зауважує начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук. – Під час зимових канікул школярі у пошуках пригод можуть опинитися у біді. Тому нам потрібно вчасно та якомога частіше нагадувати учням про правила безпечної поведінки. Щороку діти гинуть та травмуються внаслідок різноманітних надзвичайних подій, як правило через батьківський недогляд. Ми ж закликаємо дорослих стати гідним прикладом для наслідування кожному малюку. Безпека підростаючого покоління у ваших руках.

Подібні заходи будуть відбуватися упродовж зимових канікул. Кожен малюк, який відвідає наступні кінолекторії знатиме як не опинитися в біді та як надати допомогу тому, хто в ній опинився.

Вчора

Сторінки:
Нагору