БЕР
Четвер
28
22:11

​Під Житомиром локалізовано джерело потенційного забруднення навколишнього середовища

Завдяки зусиллям Житомирської райдержадміністрації 15-16 жовтня в с. Сінгури Житомирського району, на території колишнього складу хімічних засобів захисту рослин, аварійно-рятувальним загоном спеціального призначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області проведено роботи по збиранню та перезатарюванню біля 8 тонн пестицидів, що упродовж майже 30 років знаходились у відкритому доступі, являючи собою несанкціоноване звалище небезпечних відходів.

Питання утилізації небезпечних відходів, на законодавчому рівні в Україні залишається невирішеним, оскільки немає жодної організації, як б мала ліцензію на їх утилізацію. Єдиним можливим вирішенням цієї проблеми було їх перезатарювання та забезпечення зберігання в приміщенні з обмеженим доступом.


Завдяки спільним зусиллям Житомирської райдержадміністрації та Сінгурівської сільської ради, проведення вищезазначених робіт стало можливим. Наразі для сільської ради залишається актуальним питання забезпечення обмеженого доступу до небезпечних відходів задля уникнення забруднення навколишнього середовища в подальшому.


Планується, що ці роботи буде завершено вже незабаром.

Сторінки:
Нагору