БЕР
П'ятниця
29
10:02

​Сергій Сухомлин: Підтримка депутатами міської ради медичної галузі міста вже дає перші вагомі результати

26 грудня, у Центральній дитячій міській лікарні м. Житомира міський голова Сергій Сухомлин, секретар міської ради Наталія Чиж, депутати міської ради привітали пацієнтів закладу із початком новорічних та різдвяних свят і разом зі Святим Миколаєм вручили дітям солодкі подарунки від міської ради. Сергій Сухомлин побажав дітям швидкого одужання, успіхів у навчанні, здійснення найзаповітніших мрій.

Під час візиту до лікарні міський голова разом із депутатами міської ради, заступником міського голови Матвієм Хреновим, начальником управління охорони здоров’я міської ради Марією Місюровою відвідав відремонтоване отоларингологічне (ЛОР) відділення та педіатричне відділення короткочасного перебування. На проведення ремонтних робіт з міського бюджету було виділено: ЛОР-відділення - 1 млн. 460 тис. грн.; педіатричне відділення короткочасного перебування – 1 млн. 486 тис. 257 грн.


За словами головного лікаря Володимира Башека, відтепер у відремонтованому отоларингологічному відділенні діти міста Житомира отримують кваліфіковану медичну допомогу: у відділенні є сучасні операційні блоки, обладнані палати, оглядова кімната, душові бокси, кімнати гігієни, їдальня. Щороку відділення може прийняти до 1,5 тисяч маленьких житомирян, здійснювати близько 800 оперативних втручань.


Важливим кроком у наданні кваліфікованої медичної допомоги в Центральній дитячій міській лікарні є створення педіатричного відділення короткочасного перебування. На даний час завершуються ремонтні роботи. Відділення розраховано на 25 місць. Пацієнтам для встановлення діагнозу буде надано можливість не цілодобового, а короткочасного перебування – лише для отримання необхідної в умовах стаціонару допомоги.


«Я вдячний колегам – депутатам за підтримку. Тут політики немає, а є діти, охорона здоров’я, є медицина. У той же час, потрібно рухатися далі і продовжувати системно вирішувати проблеми медичної галузі міста», - сказав депутат міської ради Юрій Мойсеєв.


«За останні роки у медичній галузі міста і завдяки підтримці депутатського корпусу міської ради, і допомозі народних депутатів Борислава Розенблата та Олексія Ленського, на розвиток медичної галузі Житомира були спрямовані значні кошти. Якщо раніше в рік це було 1 – 1,5 млн. грн. То за останні роки мова йде про десятки мільйонів гривень. Я вдячний депутатам міської ради за підтримку Центральної дитячої міської лікарні м. Житомира. Сьогодні ми переконалися у тому, що вже є перші відчутні результати депутатського корпусу – за кошти міського бюджету на сучасному рівні проведено необхідні ремонтні роботи. Два – три роки такої роботи і приватні клініки будуть нам заздрити», - наголосив Сергій Сухомлин.

Вчора

Сторінки:
Нагору