БЕР
Четвер
28
10:31

​Податки та збори до бюджету громади

15 лютого у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, відбувся «Підготовка проектів рішень про місцеві податки та збори» для фахівців громад Житомирщини.

На семінарі обговорили проблематику підготовки проектів рішень регуляторних актів, місцевих податків та зборів та новації Податкового кодексу. Оскільки після створення ОТГ велика частина податків залишається в громаді фахівцям важливо володіти необхідними знаннями та досвідом проведення роботи з наповнення бюджету.


«Паралельно з повноваженнями громади отримають і фінансовий ресурс. Податок на доходи фізичних осіб це ключова стаття надходжень, але поряд з тим існує ще декілька десятків податків та зборів, які потрібно відстежувати громадам», - розповідає Інна Святна, радник з місцевих фінансів Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування.


Учасники семінару, а це фінансисти та бухгалтери громад регіону, отримали можливість обговорити нововведення законодавства та відповідний досвід розв’язання проблем.


«Реформа створює можливості, якими потрібно навчитись користуватись. Такі семінари дозволяють нам отримати гарний досвід управління нашими ресурсами», - вважає Наталія Любиченко, секретар Білокоровицької сільської ради.


Нагадаємо, що після об’єднання бюджет Райгородоцької ОТГ збільшився у 5 разів. До об’єднання п’ять сільських рад, які утворили Райгородоцьку ОТГ, мали сукупний бюджет близько 4,5 мільйони гривень. Сьогодні ми затвердили кошторис у 5,7 разів більший.

Вчора

Сторінки:
Нагору