БЕР
П'ятниця
29
15:24

​Поліція Житомирщини закликає громадян не залишати без нагляду особисті речі у публічних місцях

Неуважністю пасажирів громадського транспорту чи відвідувачів торговельно-розважальних або інших закладів доволі часто користуються шукачі легкої наживи. Упродовж 14 січня правоохоронці викрили трьох жителів Житомирщини, які поцупили чужі речі, залишені власниками без належної уваги. Щоб не потрапити у чергову неприємну історію, поліцейські закликають громадян до пильності.

До Бердичівського відділу поліції надійшла заява жителя району про крадіжку його гаманця із 6 тисячами гривень. Зі слів заявника, його річ зникла зі столику у нічному клубі, де чоловік відпочивав і залишив гаманець на кілька хвилин своєї відсутності.


Провівши необхідні першочергові заходи, у тому числі за допомогою записів камер відеоспостереження поліцейські викрили у вчиненні крадіжки 18-річного молодика, жителя одного із сіл району. У ході перевірки у нього вилучили викрадену річ.


В одній з перукарень м. Коростеня з кишені куртки місцевого жителя, куди чоловік прийшов за відповідними послугами, хтось викрав його вартісний мобільний телефон. Із такою заявою коростенець звернувся до місцевого відділу поліції.


Правоохоронці швидко розшукали підозрюваного у крадіжці. Ним виявився 35-річний киянин, який тимчасово перебував у райцентрі Житомирщини. Викрадений ґаджет у нього вилучений.


Подібний випадок стався і в обласному центрі. На одній з житомирських вулиць невідомий непомітно витягнув з кишені 50-річного місцевого жителя його мобільник. А згодом через встановлений у гаджеті та не захищений паролем електронний додаток було знято понад 6,5 тисяч гривень з банківського рахунку заявника. У причетності до вказаного злодіяння оперативники кримінальної поліції обґрунтовано підозрюють 24-річного житомирянина.


За всіма вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) ККУ. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням чи позбавленням волі строком до 3 років.


Водночас правоохоронці закликають жителів Житомирщини до уважності під час перебування у громадських закладах, пасажирському транспорті чи інших місцях масового скупчення людей. Повсякчас слідкуйте за власними речами. Не залишайте цінні предмети та гроші без нагляду навіть на хвилину. Не кладіть мобільні телефони у зовнішні кишені верхнього одягу. Звертайте увагу, аби замки на ваших сумочках завжди були закриті.


Встановлюючи на телефони мобільні додатки, через які можливе здійснення фінансових операцій з вашими банківськими рахунками, потурбуйтесь про елементарні заходи захисту конфіденційної інформації.


Пам’ятайте, що злочин можливо попередити власними силами.

Сторінки:
Нагору