БЕР
Четвер
28
22:13

​Поради батькам: як відправити дитину до оздоровчого табору

У період оздоровчої кампанії власниками та персоналом дитячих закладів оздоровлення та відпочинку проводяться заходи для створення умов безпечного, змістовного відпочинку дітей. В той же час, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя великою мірою залежить від того, як дитина буде підготовлена до поїздки.

Батькам, які відправляють дітей на відпочинок корисно буде знати про те, що висновок про можливість перебування дитини у дитячому оздоровчому закладі (або закладі відпочинку) надає шкільний або дільничий лікар, до якого необхідно звернутись для проходження медичного огляду та отримання медичної довідки на школяра, який від’їздить до дитячого оздоровчого табору. Протипоказами для направлення дитини у заклад оздоровлення (відпочинку) є інфекційне захворювання, контакт з інфекційними хворими, наявність соматичної патології, у зв’язку з якою дитина не може відвідувати організований колектив, або загострення хронічних інфекційних захворювань. У медичній довідці мають бути зазначені дані про результати огляду дитини на педикульоз та коросту, стан здоров’я, щеплення, наявність хронічної патології, групу з фізичної культури, режим оздоровлення та ін. У разі відхилень у стані здоров’я дитини, батькам необхідно повідомити про це лікаря закладу оздоровлення (відпочинку) та вихователів.

Не раніше ніж за три дні до початку оздоровчої зміни потрібно отримати у лікувально-профілактичному закладі довідку про відсутність контакту з інфекційними хворими за місцем проживання та місцем навчання.

Необхідно забезпечити дітей засобами особистої гігієни, теплим одягом на випадок похолодання, легким закритим одягом для вечірніх прогулянок, подорожей, походів у ліс, зручним взуттям (бажано декілька пар), головним убором. Не потрібно дитині давати ліки. Кожен заклад забезпечений необхідними медикаментами та медичним обладнанням, організована цілодобова робота кваліфікованого медичного персоналу, в тому числі і лікаря. Не слід давати дитині ніяких харчових продуктів тому, що заклади забезпечуються достатньою кількістю різноманітного харчування, у тому числі свіжими фруктами, соками, овочами, солодощами.

Відправляючи дитину на відпочинок батькам необхідно провести з нею роз’яснювальну роботу про обов’язкове дотримання режиму дня, виконання вимог вихователів та медичного персоналу, заборонити самовільно покидати територію закладу, купатись у водоймищах без нагляду дорослих, у недозволених місцях.

При виникненні будь-якої надзвичайної ситуації або при погіршенні самопочуття, – дитина повинна повідомляти вихователів та медичних працівників.

Батькам необхідно пояснити дитині про необхідність дотримання правил особистої гігієни, обережності при прогулянках у лісі, необхідності у одязі, який захистить їх від нападу кліщів, комарів, комах тощо. У разі покусів комахами необхідно звернутись до вихователів чи медичних працівників.

Приємного відпочинку Вашим дітям!

Сторінки:
Нагору