БЕР
П'ятниця
29
01:17

​Посадові особи зможуть складати протоколи про адміністративні правопорушення

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 24 березня, на позачерговому засіданні міськвиконкому.

З метою запобігання розповсюдженню СОVID-19, , ефективного захисту прав і свобод мешканців Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, дотримання встановлених протиепідемічних заходів виконавчий комітет Житомирської міської ради надав повноваження ряду посадових осіб складати протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


17 березня 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким, серед іншого, за порушення правил карантину було введено адміністративну відповідальність. Кодекс України про адміністративні правопорушення було доповнено статтею 44-3 («Порушення правил щодо карантину людей»).


«Відповідно до цієї статті: порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - розповідає директор юридичного департаменту міської ради Євгеній Черниш. – Отже, штраф, передбачений новою статтею, може становити: для громадян від 17 000 грн до 34 000 грн, а для посадових осіб – від 34 000 грн до 170 000 грн».


Нагадаємо, що 18 березня виконавчий комітет міської ради посилив обмежувальні заходи щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції на території Житомирської міської ОТГ. З повним текстом рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради можна ознайомитись тут. Виконання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання контролюють мобільні групи.

Вчора

Сторінки:
Нагору