КВІ
П'ятниця
19
12:19

​Постійна комісія розглянула звернення жителів громад щодо створення Семенівської ​ОТГ

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності 4 січня розглянула два питання порядку денного. Зокрема, звернення жителів п’ятьох сільських рад Бердичівського району щодо порушення їхніх конституційних прав у процесі утворення Семенівської ОТГ.

На засіданні профільної комісії представники Іванковецької, Красівської, Закутинецької, Великонезгірецької та Тереховецької сільрад наголошували на тому, що під час створення об’єднаної громади не було проведено громадських слухань, як того вимагає чинне законодавство.

Унаслідок цього, на думку жителів сіл, було порушено їхні конституційні права та свободи. Постійна комісія вирішила детально вивчити усі документи, що стосуються утворення ОТГ, і розглянути дане питання на черговому засіданні.

Також депутати опрацювали звернення депутатів Радомишльської районної ради щодо вирішення питання передачі військового майна у комунальну власність Городоцької селищної ради цілісним майновим комплексом, без відчуження окремих об’єктів. Депутати райради зазначають, що прийняття військового майна дасть можливість утворити об’єднану територіальну громаду з центром у смт. Городок, отримати субвенцію від держави та на ці кошти газифікувати селище і провести ремонти у соціальних закладах. Для вирішення цього питання будуть підготовлені відповідні звернення до керівництва облдержадміністрації та управління Держгеокадастру в області.

Головував на засіданні постійної комісії депутат Сидір Кізін.

Вчора

Сторінки:
Нагору