БЕР
Вівторок
19
09:19

​Президія проголосувала за звернення до вищих органів влади щодо реформування Житомирської митниці

Президія обласної ради 18 жовтня розглянула та підтримала звернення щодо ситуації з реформування Державної фіскальної служби України, зокрема ліквідації Житомирської митниці. Як поінформував депутатів голова обласної ради Володимир Ширма, в обласну раду надійшло звернення від Житомирського обласного відділення Спілки ветеранів митної служби України щодо цієї проблеми.

«У зверненні ветерани митної служби наголошують на тому, що Житомирська митниця є одним із бюджетоформуючих державних органів на території області, яка функціонує з 1993 року. А постановою Кабінету Міністрів України затверджено новий перелік територіальних органів Державної митної служби, що утворюються, і яким передбачено ліквідацію Житомирської митниці та перепідпорядкування митних постів у склад Київської та Рівненської новостворених митниць. Реформування Житомирської митниці може суттєве вплинути на доходну частину бюджету області та ускладнить роботу певних категорій суб’єктів господарювання», - розповів очільник депутатського корпусу.


Він запропонував президії проголосувати звернення до центральних органів влади, зокрема до Кабінету Міністрів України, в якому наголошується на необхідності переглянути питання ліквідації Житомирської митниці.


У зверненні йдеться про те, що «в результаті такої реорганізації значно погіршаться умови для певних категорій суб’єктів господарювання області, які здійснюють зовнішньоекономічні операції та проводять митне оформлення в підрозділах Житомирської митниці. Так, підприємства Новоград-Волинського, Баранівського, Ємільчинського, Пулинського районів змушені будуть звертатися до відповідних підрозділів Рівненської митниці у м. Рівному, коли для отримання відповідних дозвільних документів необхідно звертатись у державні установи в м. Житомирі. Аналогічну ситуацію буде створено і для учасників ЗЕД в інших районах області, яким необхідно буде звертатися до відповідних підрозділів Київської митниці у м. Києві.Протягом 2018 року Житомирською митницею було сплачено до місцевих бюджетів Житомирської області понад 4,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Ліквідація зазначеного територіального органу може призвести до вивільнення значної кількості працівників, зменшення надходжень до бюджету області та, як наслідок, додаткового навантаження на нього».


Рішення президії обласної ради буде підписано та направлено у відповідні інстанції.

Вчора

Сторінки:
Нагору