КВІ
Четвер
25
18:49

​«Професійна платформа-2017» у Житомирі

17 лютого у Житомирському національному агроекологічному університеті для учнів випускних класів житомирських міських шкіл відбувся регіональний проект «Професійна платформа-2017/Professional platform-2017». Активну участь у заході профорієнтаційної спрямованості взяли фахівці Житомирського обласного та міського центрів зайнятості.

Організатори ставили на меті впровадження ефективного механізму налагодження діалогу між школами, учнями – майбутніми абітурієнтами як потенційними студентами університету та самим навчальним закладом через проведення інноваційних галузевих локацій, анонсування спеціальностей і спеціалізацій та майбутньої кар’єрної можливості. Пріоритетною сферою Платформи стала інформаційно-просвітницька науково-практична база навчального закладу та інтерактивне тестування професійної спрямованості особистості.


40 випускників пройшли профдіагностичне тестування та отримали консультації і рекомендації досвідчених психологів-профорієнтаторів щодо власних інтересів та схильностей, допомогу в обранні напрямку навчання та навчального закладу.


Гостей заходу привітав ректор університету, доктор економічних наук, професор Олег Скидан. Олег Васильович подякував керівникам обласного та міського центрів зайнятості за участь у «Професійній платформі» та висловив впевненість щодо продовження спільної діяльності у питанні надання допомоги молоді, яка стоїть перед вибором професійного майбутнього. Директор обласного центру зайнятості Галина Корінна побажала майбутнім абітурієнтам, щоб їхні інтереси обов’язково співпали з вибором фаху, а якщо вони й звертатимуться по допомогу до служби зайнятості, то виключно з метою сприяння у започаткуванні власної справи.


У програмі заходу також були запропоновані різноманітні майстер-класи – приготування молочних продуктів, технологія виробництва продукції бджільництва, випічка хліба та виробництво олії, приготування фіто чаїв, фітодизайн, експрес-аналіз листкової діагностики, проведення хіміко-аналітичних досліджень, щеплення та формування крон плодових дерев, УЗД діагностика домашніх тварин у клініці, дресура собак у домашніх умовах, організація власного бізнесу та маркетинг кейс: як створити унікальний сучасний бренд.


Найосвідченіші випускники мали можливість перевірити власні знання під час брейн-рингу та турнірів за темами: «Історія міста Житомира», «Правовий брейн-ринг», «Турнір з фінансової грамотності».


Для усіх бажаючих провели екскурсії музеями університету: музеєм екології лісу, ґрунтів, анатомічним музеєм факультету ветеринарної медицини, навчально-науково-виробничою клінікою ветеринарної медицини, лабораторією акваріумного рибництва та аквадизайну, лабораторією геодезії та землеустрою, сонячною електростанцією.


Наприкінці зустрічі найталановитіші студенти навчального закладу подарували гостям творчі номери

Сторінки:
Нагору