БЕР
Четвер
28
19:45

​Прокуратура Житомирщини погодила підозру директору товариства у скоєнні незаконного видобування піску на суму 51,7 млн грн

Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння земель, що створило небезпеку для довкілля, порушенні правил охорони надр та безгосподарському використанні земель, що спричинило порушення структури ґрунту, скоєного директором приватного товариства.

У середу, 25 березня 2020 року, Коростишівською місцевою прокуратурою погоджено підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 239-1, ч. 1 ст. 240 та ст. 254 КК України.


За даними досудового слідства, директор товариства, зареєстрованого в іншій області, організував на земельній ділянці лісогосподарського призначення, яка перебуває у користуванні ДП «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогоподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради, незаконний видобуток корисної копалини (піску) без дозвільних документів.


Унаслідок такої діяльності протягом 2016-2019 років протиправно видобуто корисної копалини (піску) об’ємом понад 96 тис м3. За результатами проведених експертиз, державі завдано шкоди на загальну суму 51, 7 млн грн.


Протиправний «піщаний бізнес» директора товариства викрито та припинено завдяки спільним діям Коростишівської місцевої прокуратури, співробітників УСБУ в області та поліції.


Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Коростишівський ВП ГУНП в області. Коростишівською місцевою прокуратурою і надалі будуть вживатися заходи щодо виявлення та припинення незаконного видобування корисних копалин.

Сторінки:
Нагору