КВІ
Четвер
18
14:30

​Прокуратура Житомирщини відстояла у Вищому господарському суді України право держвласності на споруду цивільного захисту площею понад 140 м.кв, вартістю майже 200 тис грн

За принципової позиції органів прокуратури Вищим господарським судом України задоволено касаційну скаргу прокурора, визнано обґрунтованим доводи щодо незаконності оформлення права приватної власності на споруду цивільного захисту та залишено в силі рішення господарського суду Житомирської області.

Йдеться про те, що за позовом прокуратури суд першої інстанції визнав незаконним та скасував рішення виконкому Коростенської міськради щодо надання дозволів на оформлення за відкритим акціонерним товариством права власності на споруду цивільного захисту. Також суд визнав право власності на нерухоме майно – сховище за державою в особі Фонду Державного майна України.


Як було встановлено судом, під час приватизації відкритого акціонерного товариства сховище, що розташоване за адресою м. Коростень, вул. Грушевського, 9 не увійшло до статутного фонду підприємства та не підлягало приватизації відповідно до Закону України «Про приватизацію державного майна».


Проте у 2004 році виконавчим комітетом Коростенської міської ради оформлено право власності, у тому числі на сховище за суб’єктом господарювання, незважаючи на те, що об’єкт цивільного захисту у процесі приватизації не увійшов до його статутного фонду та законодавчу заборону приватизації загальнодержавного майна.


Прокуратурою вжито заходів представницького характеру та поновлено право державної власності на споруду цивільного захисту місткістю 150 чоловік вартістю майже 200 тис грн.

Вчора

Сторінки:
Нагору