БЕР
П'ятниця
29
11:36

​Прокурор Житомирщини Любомир Війтович повідомив в.о. старости сільської ради про підозру в одержанні неправомірної вигоди

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди в.о. старости сільської ради, що в Коростенському районі.

У вівторок, 27 березня 2018 року, прокурором Житомирської області Любомиром Війтовичем повідомлено посадовій особі про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України.


Посадовець підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди від громадянина за реєстрацію його місця проживання.


Як повідомлялося раніше, прокуратурою області спільно із Управлінням захисту економіки та Головним управлінням Нацполіції в області в. о. старости сільської ради затриманий у Коростені під час одержання ним частини неправомірної вигоди у розмірі 7 500 грн. Усього ж чиновник за свої «послуги» вимагав 8500 грн.


Наразі, за погодженням із прокуратурою області, до суду подано клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від посади.


Досудове розслідування проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.


Додатково: за скоєний злочин передбачено покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору