БЕР
П'ятниця
29
04:00

​Протягом 30 діб на Житомирщині діятимуть певні обмеження. Подробиці

За результатами позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , яке відбулось 16 березня, на території Житомирської області на 30 діб задля мінімізації поширення коронавірусу вводяться певні обмеження. Зокрема, рекомендовано припинити роботу усіх закладів окрім аптек, автозаправочних станцій, продуктових магазинів та банків.

Водночас в обласній раді буде підписано розпорядження про припинення роботи на зазначений період комунальних закладів, які потрапляють у цей перелік. «Мова йде про театри, музеї, бібліотеки, інші культурні, розважальні та спортивні заклади», - пояснив перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко. Водночас, вже зараз комунальні заклади обласної ради почали вводити ці обмеження.


Зокрема, призупинив обслуговування відвідувачів до на період карантину Житомирський обласний краєзнавчий музей. Як повідомив директор закладу Роман Насонов, у період карантину експозицію закладу можна переглянути на сайті музею у рубриці «ЗD тур».


На час дії карантину призупиняє роботу й Житомирський музей космонавтки ім. С.П. Корольова. «Задля нашої загальної безпеки ми вимушені припинити усі інтерактивні заходи, включаючи екскурсію на зорельоті «Еней». Екскурсійне обслуговування теж буде обмежено», - повідомляють у музеї.

Житомирська обласна філармонія ім. С.Ріхтера перенесла всі концерти, у тому числі Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв ім. Святослава Ріхтера, на невизначений термін. Як повідомляють у закладі, концерти відбудуться в інші дні, про які буде повідомлено додатково, а придбані квитки залишаються дійсними.


Відмінено показ вистав у Житомирському ляльковому театрі, а Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І. Кочерги переносить всі концерти та вистави на післякарантинний період. Зокрема, прем’єра вистави «Дарагой тавариш Б-г» за п’єсою Анатолія Крима «Лист Богу», показ якої мав відбутися 27-28 березня з нагоди Міжнародного дня театру, заплановано на 4 та 5 квітня. Також на інші дати перенесено й комерційні проєкти.


Змінено порядок роботи консультативної поліклініки комунального некомерційного підприємства «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня». Про це повідомив генеральний директор закладу Юрій Довгополий.


«Обмежено консультативний прийом та госпіталізацію пацієнтів з плановою патологією до 3 квітня. Консультації будуть здійснюватись лише при наявності НАПРАВЛЕННЯ від лікаря-спеціаліста або педіатра. Пацієнтів, які записані на консультативний прийом попередньо, просимо утриматися від планових консультацій до 3 квітня. Відвідування пацієнтів, які знаходяться в стаціонарі лікарні, може здійснювати лише один відвідувач при наявності маски та бахіл, в години визначені правилами лікувально-охоронного режиму ( з 8.00 год. до 19.00 год., «тиха година» – з 15.00 до17.00 ) , на час, який не перевищує 30 хвилин», - розповів лікар.


Такі заходи вживаються щоб убезпечити жителів області від захворювання на небезпечний вірус і упередити ситуацію з можливим поширенням коронавірусу. Сподіваємось, що всі з розумінням поставляться до ситуації, що склалася, адже це турбота про ваше здоров’я та здоров’я ваших родин. Нагадаємо, що Житомирська обласна рада частково перейшла на дистанційний режим роботи.


Пресслужба обласної ради

Вчора

Сторінки:
Нагору