БЕР
Четвер
28
18:37

​Проведено нараду у Житомирському міському центрі зайнятості

В рамках соціального партнерства, спільно зі спеціалістами Житомирського міського центру зайнятості, 31 січня 2017 року фахівець відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів Інна Молодковець провела нараду з питань праці і зайнятості з роботодавцями міста Житомир, зокрема, надала роз’яснення щодо мінімальної заробітної плати, відповідальності за порушення законодавства про працю у 2017 році та особливостей державного нагляду суб’єктів господарювання і виробничих об’єктів Житомирської області.

Під час наради фахівець Управління Держпраці у Житомирській області окреслила ряд внесених змін і доповнень до законодавчих та нормативно-правових актів, які регулюють питання трудових відносин між роботодавцем і найманим працівником з 1 січня 2017 року. Спеціаліст Управління проінформувала присутніх про порядок нарахування і виплати мінімальної заробітної плати та індексації у 2017 році, систему оплати праці, порядок виплати доплати до мінімальної зарплати і оформлення трудових відносин, а також про відповідальність за порушення норм чинного трудового законодавства.


Спілкуючись з роботодавцями, Інна Молодковець зупинилась також на порядку проведення планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання Управлінням Держпраці у Житомирській області у 2017 році. Окремо фахівець повідомила про випадки відвідування підприємців шахраями під виглядом головних державних інспекторів, які нібито мають перевірити питання укладання трудових договорів та оплати праці найманих працівників, і надала рекомендації, як роботодавець може пересвідчитись у тому, чи є особа, яка прийшла на перевірку співробітником Управління.


«Суб’єкт господарювання має право не допускати осіб, що прибули з метою перевірки, якщо вони не пред’явили службове посвідчення і направлення на перевірку»,- зазначила Інна Молодковець.


Також спеціаліст нагадала, що у разі виникнення підозри роботодавець має звернутись, безпосередньо, до поліцій чи Управління Держпраці у Житомирській області.


Присутнім надали контактні дані Управління, за якими кожен учасник заходу може звернутись заради отримання консультацій, рекомендацій та роз’яснень з приводу питань, котрі належать до компетенції Держпраці.


Управління Держпраці у Житомирській області з центрами зайнятості й надалі продовжуватимуть практику проведення спільних заходів з роботодавцями, спрямованих на превентивність та ефективне сприяння легалізації зайнятості.

Сторінки:
Нагору