КВІ
Субота
20
18:08

Володимир Дебой: Прожитковий мінімум має бути понад 3000 грн

Партія «Наш край» вимагає в наступному році збільшити прожитковий мінімум до реальних показників – до 3080 грн. Про це заявив лідер "краян" Житомирщини Володимир Дебой, коментуючи проект держбюджету на наступний рік.

За його словами, через занижений прожитковий мінімум пенсії та соціальні виплати українців вдвічі нижчі, ніж необхідно для забезпечення базових потреб. «На сьогодні рівень прожиткового мінімуму майже вдвічі менший за реальний, тому ми вимагаємо передбачити його підвищення до реальних показників: з 1 січня – до 2798 грн, з 1 травня – до 2943грн, з 1 грудня – до 3080 грн.», – наголосив Володимир Дебой, додавши, що мінімальне зростання прожиткового мінімуму, яке наразі передбачене урядом, повністю з’їсть інфляція.

Разом з тим, голова обласної організації «Нашого краю» закликав уряд до послідовності. «Представники Кабміну самі публічно заявляють, що на ці гроші неможливо прожити. Наприклад, міністр соціальної політики Андрій Рева в одному з інтерв’ю зізнався, що офіційний прожитковий мінімум в Україні вдвічі нижчий за реальний, а віце-прем’єр Павло Розенко заявляв, що реальний прожитковий мінімум становить 2400-2700 гривень», – наголосив Володимир Дебой.

Як відомо, парламент ухвалив у першому читанні проект бюджету-2017, де розмір прожиткового мінімуму закладений на рівні 1544 гривні, а протягом року заплановано двічі його підвищити: у травні – до 1684 грн., та у грудні – до 1762 грн.

Вчора

Сторінки:
Нагору