БЕР
Четвер
28
20:58

​Наталія Чиж: Публічне прийняття рішення - ось наш основний пріоритет

Регіональний представник ГО «Інститут масової інформації» Тарас Боросовський, 25 жовтня, вручив відзнаку «Рада дружня до медіа» секретарю міської ради Наталії Чиж. 5 жовтня у Києві ГО «Інститут масової інформації» (ІМІ) презентував результати дослідження «Рада дружня до медіа: оцінка стану дотримання ЗУ “Про інформацію” у регламентах місцевих рад», що реалізоване у рамках проекту ІМІ «Блогери України проти корупції» за підтримки Freedom House.

«Приємно, що за результатами ГО «Інститут масової інформації» Житомирська міська рада працює без порушень: ми в повному обсязі реалізуємо доступ журналістів до засідань ради, працюємо гласно та відкрито, забезпечуємо всі права журналістів та представників ЗМІ. У своїй діяльності ми намагаємося бути максимально прозорими та відкритими взаємодії з мешканцями міста та ЗМІ. Публічне прийняття рішення - ось наш основний пріоритет», - зазначила секретар міської ради Наталія Чиж.


У рейтингу найкращих Житомирська міська рада стала лідером. У рамках даного дослідження, експерти ІМІ проаналізували регламенти 47 обласних та міських рад на предмет забезпечення прав журналістів та дотримання вимог Закону України «Про інформацію». Дослідження показало, що із 47 місцевих рад, понад третина (17 рад) порушують вимоги чинного законодавства щодо забезпечення прав журналістів.


Житомирська міська рада забезпечує доступ до публічної інформації, доступність адміністративних послуг, оприлюднення місцевих нормативно-правових актів, прозорість бюджетного процесу, забезпечення участі громадськості, функціонування офіційного веб-сайту, оприлюднення містобудівних та програмних документів, оприлюднення інформації у форматі відкритих даних.

Сторінки:
Нагору