БЕР
Вівторок
19
08:09

Рада національних спільнот України планує створити свій осередок на Житомирщині

Рада національних спільнот України хоче розширити співпрацю з національно-культурними товариствами Житомирщини, мати свого представника в області та залучати представників НКТ до різних заходів.

Питання розширення співпраці та налагодження зв’язків обговорили сьогодні, 18 жовтня, представники Ради національних спільнот України, національно-культурних товариств України та Житомирщини.


Участь у зустрічі взяли заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута та начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва.


«Ні для кого не секрет, що Житомирщина є багатонаціональною та багатокультурною областю. Але дуже приємно, що всі національності єдині у відчутті себе громадянами незалежної української держави. Ми як влада маємо зажди дбати і розуміти питання і побажання кожної людини, маємо допомагати розвиватися національно-культурним товариствам. З іншого боку, незалежно від національності, пріоритети України є на першому місці, і кожен з вас завжди відкликається і бере активну участь у житті Житомирщини, за що ми вам дуже вдячні», – зазначив Ярослав Лагута.

«У 2019 році нашій організації буде 30 років. І ми хочемо створити такі осередки на місцях. Ми допоможемо з фінансовою частиною реєстрації такої організації, інформаційною підтримкою. Ви обираєте керівника, який буде представником Ради національних спільнот України від Житомирщини. Ми відкриті і готові до співпраці. Обговоріть між собою це питання і прийміть рішення», – зазначив Голова Ради національних спільнот України Ашот Аванесян.

За його словами, для інформаційної підтримки, співпраці з національно-культурними товариствами при Раді національних спільнот України вже створений і діє кол-центр за телефоном 0-800-752-012, куди можна звернутися з різними питаннями.


«28 листопада буде проводитися Всеукраїнський фестиваль національних культур в оперному театрі у м. Київ. Ми чекаємо ваші колективи. Виступати будуть найкращі колективи з усієї України. З цього питання ви можете контактувати з управлінням культури та туризму ОДА», – повідомив Ашот Аванесян.

Учасники зустрічі обговорили питання співпраці з Радою національних спільнот України, участь у заходах, які проводить організація. Також у результаті зустрічі буде підписаний Меморандум про партнерство та співробітництво між Радою національних спільнот України та Житомирською ОДА.


Вчора

Сторінки:
Нагору