БЕР
П'ятниця
29
03:35

​Ігор Гундич: Реконструкцію онкодиспансеру маємо розпочати із розширення поліклініки та якісного ремонту

Для того, аби пацієнти обласного онкодиспансеру перебували в нормальних умовах, насамперед потрібно розширити центральне приміщення – поліклініку – та зробити якісний ремонт. На цьому наголосив голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич сьогодні, 15 січня, під час зустрічі керівництва області із народними депутатами України, депутатами обласної ради щодо функціонування Житомирського обласного онкологічного диспансеру.

«Моя позиція однозначна: якщо робити реконструкцію обласного онкодиспансеру, то робити його так, як театр у Бердичеві. У нас підхід до відновлення об’єктів один – гарно, якісно і надовго. Першочергове наше завдання – це ремонт центрального приміщення для того, щоб люди там знаходились в нормальних умовах. І паралельно потрібно шукати сучасне обладнання. Адже для якісного функціонування диспансеру потрібно закупити сучасні лінійні прискорювачі та діагностичне обладнання, яке може на ранніх стадіях виявляти захворювання», – зазначив Ігор Гундич.


За словами головного лікаря Житомирського обласного онкологічного диспансеру Ігоря Сабадаша, на реконструкцію центрального корпусу та утеплення, добудову двоповерхового приміщення до нього за попередніми підрахунками потрібно 50 млн грн.


Близько 20 млн грн планують виділити з обласного бюджету та залучити кошти Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію центрального корпусу та добудову двоповерхового приміщення до нього.


«В першу чергу потрібно зробити для людей комфортні умови для їх перебування в онкодиспансері. Тому давайте дивитись на речі реально. Для того, щоб диспансер привести в належний стан, зробити прибудову та виконати внутрішні ремонти, утеплити це приміщення, нам потрібно 50 млн грн. Протягом 2018-2019 років за рахунок перевиконання обласного бюджету та з підтримкою ми плануємо залучити близько 20 млн грн на реконструкцію онкодиспансеру. І ще залишається 30 млн грн, які ми б хотіли залучити через народних депутатів від Житомирської області», – акцентував Ігор Гундич.


Голова ОДА Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма активно обговорили план реконструкції приміщень та попередній кошторис витрат із присутніми народними депутатами – Володимиром Арешонковим та Олександом Ревегою.


Наступна зустріч із народними депутатами запланована на кінець січня 2018 року. До цього часу департамент містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ має підготувати детальний кошторис витрат на реконструкцію обласного онкодиспансеру.

Вчора

Сторінки:
Нагору