КВІ
Середа
24
00:03

​Результати повторного моніторингового візиту до Коростишівського відділу поліції

Регіональний представник Уповноваженого з прав людини в Житомирській області Петро Грибан спільно з громадським монітором Олексієм Котвицьким в рамках реалізації національного превентивного механізму здійснили повторний моніторинговий візит до Коростишівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області.

Насамперед монітори звернула увагу, що інформація викладена в листі ГУНП В Житомирській області від 08.11.2018 № П-1316/24-2018 щодо виконання рекомендацій, наданих за результатами попереднього моніторингового візиту, не відповідає дійсності.


Зокрема, в Коростишівському відділі поліції так і не облаштовано кімнату для проведення слідчих дій. Умови тримання в кімнаті для затриманих, функціонування якої відновлено в січні 2020 року, не відповідають національним та міжнародним стандартам. Так, житлова площа кімнати менше 4 м. кв. Вікно не обладнане кватиркою, що унеможливлює доступ до свіжого повітря. Перегородка кабіни санвузла не обладнана належним чином, а камера відеоспостереження встановлена таким чином, що санвузол знаходиться в її полі огляду. Постільна білизна брудна. Не організовано належне харчування для затриманих осіб, які тривалий час перебувають у відділі поліції. Не призначено службових осіб, відповідальних за перебування затриманих. Не забезпечено належне ведення журналів інформування центрів з надання безоплатної допомоги затриманим та обліку доставлених, відвідувачів та запрошених.


Під час візиту виявлено низку інших порушень, які будуть викладені у звіті за результатами моніторингового візиту з відповідними рекомендаціями для Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Вчора

Сторінки:
Нагору