КВІ
Середа
24
21:12

​Романівські школярі за допомогою гри «Ріскленд» вчилися реагувати на надзвичайні ситуації

Виховання у підростаючого покоління дбайливого ставлення до безпеки життєдіяльності залишиться одним із пріоритетних завдань Служби порятунку. Більшість дітей не знають, що треба робити під час пожежі, щоб вціліти. А незнання призводить до біди. Але потрібно не тільки знати, а й вміти правильно себе вести в різних ситуаціях. Тож, фахівці Романівського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області регулярно проводять для дітей різного віку цікаві заходи з питань пожежної безпеки.

Зокрема, 27 травня співробітники Романівського районного сектору взяли участь у квесті навчальної гри «Ріскленд», зігравши в неї з учнями Опорного навчального закладу «Романівська гімназія». Ця гра вперше була розроблена ще в 2004 році, щоб навчити дітей як реагувати у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також попереджати такі випадки. І все це у розважальній формі на конкретних прикладах. Згодом гра була перекладена 15 мовами світу.


Школярі стали учасниками надзвичайно цікавої пошуково-інтелектуальної навчальної дитячої гри, що сподобалось учням. Гра дуже захопила дітлахів. У процесі заходу вони дізналися, як діяти під час пожежі, вчилися викликати пожежну охорону, навчалися правилам, які стають в нагоді у різних надзвичайних ситуацій. Кожен учасник гри мав можливість не лише якомога краще виконати власне завдання, а й «спрацювати» однією командою, – злагоджено, швидко і, що найголовніше, – результативно.

Після проходження гри учасники поділилися своїми враженнями від почутого, побаченого та того, що дізналися, граючись викликало у дітей великий емоційний відгук, а яскраві враження від зустрічі залишаться в пам'яті на довгі роки.


Переможців було нагороджено грамотами та подарунками.

Сторінки:
Нагору