БЕР
Четвер
28
23:06

​Геннадій Зубко: Розбудова інклюзивного простору є реальним завданням для місцевої влади

Питання розбудови інклюзивного простору сьогодні є реальним завданням для органів місцевого самоврядування. Про це під час відвідування з Першою леді Мариною Порошенко інклюзивно-ресурсного центру і медіатеки в Новогуйнівській гімназії, що на Житомирщині, заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Він зазначив, що Житомирщина сьогодні є серед лідерів по впровадженню інклюзивної освіти


Вже у новому навчальному році в школах Житомирщини функціонуватиме 430 інклюзивних класи для 530 дітей та 5 медіатек. В дошкільних закладах вже працює 42 інклюзивні групи. Активно створюються інклюзивно-ресурсні центри (ІРЦ). Прийнято 29 рішень про створення ІРЦ, з яких 28 уже зареєстровано, а 6 ІРЦ вже розпочали свою роботу.


Нагадаємо, за рахунок фінансування з державної субвенції і районного бюджету у Новогуйвинській гімназії у цьому році створено інклюзивний простір, що включає медіатеку, ресурсну кімнату і ІРЦ. Для його потреб придбано комфортні меблі, дидактичні матеріали, комп’ютерне обладнання, встановлений інтерактивний комплекс. Облаштовані кабінети для роботи вчителів. Загалом, у 2018 році державна субвенція на інклюзивну освіту склала 10,3 млн грн. зокрема для Житомирської області - 651,6 тис. грн.

Сторінки:
Нагору