КВІ
П'ятниця
19
21:17

​СБУ затримала банду вимагачів-рекетирів у Бердичеві. ФОТО

Організоване угруповання бандитів-рекетирів знешкодила у Бердичеві Служба безпеки України спільно з поліцією. Правоохоронці встановили, що організатор угруповання ‒ приватний підприємець з райцентру, який займається перепродажем та ввезенням транспортних засобів з-за кордону. До протиправної діяльності він залучив кількох місцевих мешканців та жителів Київщини.

Бандити ставили своїх клієнтів «на лічильник», якщо вони не могли одразу сплатити всю суму, таким чином сума боргу збільшувалася у 5-10 разів. У разі відмови ‒ застосовували фізичний і психологічний тиск, а також погрожували родичам.


Оперативники спецслужби затримали чотирьох зловмисників під час вимагання від місцевого жителя 40 тисяч доларів США за пригнаний у квітні 2017 року вантажний автомобіль. Хоча першочергова сума, яку бердичівлянин мав сплатити, була вісім тисяч доларів.


За оперативною інформацією, це не єдиний випадок вимагання грошей у місцевих підприємців, більшість з яких вважали за краще заплатити бандитам «відкупне», аніж ризикувати своїм життям та життям своїх рідних.


Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Тривають першочергові слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх учасників угруповання.

Сторінки:
Нагору