КВІ
Четвер
25
14:07

Синоптики попереджають про погодний колапс, який очікується на Житомирщині

​У найближчі дні синоптики прогнозують ожеледицю. Саме у таку погоду медики реєструють сотні випадків травмувань, нерідко навіть дуже серйозних. Але, дотримуючись елементарних правил власної перестороги, неприємним оказіям можна запобігти. Ось кілька простих рекомендацій, які можуть стати в нагоді.

Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися.


Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Не перебігайте проїжджу частину дороги. В ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автомобілів, і падіння перед транспортним засобом, що рухається, може призвести, в кращому разі, до каліцтва, а то і до загибелі.


Людям похилого віку краще в такі дні взагалі не виходити з будинку. Але якщо й виникла нагальна потреба кудись іти, то варто взяти палицю з гумовим наконечником або когось із супроводжуючих. Підтримка в ожеледицю буде зовсім не зайва й вагітним жінкам.


Що робити, якщо ж ви впали? Якщо через деякий час відчули біль у голові, в суглобах, нудоту - терміново зверніться до лікаря, інакше можливе виникнення ускладнень з неприємними наслідками.

Вчора

Сторінки:
Нагору