КВІ
П'ятниця
19
21:03

​Ситуація з лісовими пожежами на Житомирщині залишається складною - вогнем пройдено понад 700 га

Третю добу поспіль борються з лісовими пожежами лісівники Житомирщини. Ситуація залишається складною, особовий склад дуже втомлений та виснажений, проте боротьбу з вогнем не припиняє. Загальна площа пожеж сягнула за 700 га. Станом на 20:00 5 квітня в державному лісовому фонді Житомирщини триває гасіння 9 великих лісових пожеж.

Найскладнішою залишається ситуація в Народицькому сппецлісгоспі, позаяк окрім складнощів у гасінні через надзвичайно суху та вітряну погоду, варто враховувати ще й той факт, що частина лісів цього підприємства розміщені в зоні радіаційного забруднення.


Для координації сил та засобів пожежогасіння сьогодні на місце пожежі прибули перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Сергій Власенко та перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн. На тепер дві пожежі в Заліському лісництві ( 60 га) та в Радчанському (20 га) локалізовано. У Кліщівському та Народицькому лісництвах локалізувати поки що не вдається.


Сьогодні до гасіння вогню в лісах підприємства було залучено авіацію. Понад добу з вогнем там борються майже 200 осіб державної лісової охорони та рятувальників, близько 50 одиниць пожежної техніки.


Складною залишається ситуація і в Лугинському держлісгоспі. Із 3 випадків локалізовано 1 в Дивлинському лісництві. В Радогощанському та Лугинському – локалізація триває. До гасіння залучено майже 150 осіб лісової охорони та рятувальників та більше 2 десятків одиниць техніки. Вогнем пройдено понад 600 га.


В Білокоровицькому лісгоспі понад 150 осіб борються з трьома пожежами в Радовельському та Замисловецькому лісництвах. Загальна площа складає понад 200 гектарів.


До гасіння усіх пожеж залучено сили та засоби 10 сусідніх лісгоспів. Окрім цього, впродовж дня в держлісфонді області лісівники ліквідували ще понад 30 дрібних пожеж площею до 1 гектара.

Сторінки:
Нагору