БЕР
Четвер
28
15:33

​Стали відомі подробиці зустрічі міського голови з медперсоналом інфекційного відділення у Житомирі

Голова Житомирської громади Сергій Сухомлин та голова облдержадміністрації Віталій Бунечко 30-го березня попросили вибачення у медичного персоналу інфекційного відділення міської лікарні №1. Про це йдеться у сюжеті телеканалу Суспільне Житомир.

За словами завідувачки відділення Оксани Волкової, напередодні представники влади публічно звинуватили колектив у вимаганні благодійних внесків від пацієнтів. У відповідь 29-ть медпрацівників відділення написали заяви на звільнення. Після зустрічі з міським головою та головою ОДА медперсонал відкликав заяви, і наразі інфекційне відділення працює у штатному режимі.


Медична сестра інфекційного відділення Валентина Громушко розповіла, що працює відділенні більше 45-ти років. У понеділок, 30-го березня вона та 28 її колег написали заяви про звільнення з роботи через звинувачення працівників відділення у вимаганні благодійних внесків. За словами медсестри, гроші у пацієнтів не вимагали, а просили, якщо хворі мали таку можливість. Бо, ці внески переказували на офіційний розрахунковий рахунок лікарні. Валентина Громушко: "У всіх в нас вдома сім’ї, діти, чоловіки. І маленькі діти ось у молоді. Але ми працюємо, дорожимо своїм відділенням, своєю завідувачкою, своєю лікарнею, бо це наш другий дім. І сьогодні так до нас поставилися! Ми просимо, щоб ми всі залишились, щоб вибачились перед нашою завідувачкою, перед нами всіма публічно".


Пацієнтка відділення Наталія розповіла, що вона тут декілька днів. За цей період особисто у неї грошей не вимагали.


Наталія: "У мене немає лікарняної каси, але я все отримую безоплатно. Я вдома по телефону з сімейним лікарем лікувалася і витратила 4 тисячі гривень, а тут з мене не взяли ні копійки.


Разом з підлеглими заяву про звільнення написала і завідувачка інфекційним відділенням Оксана Волкова. Жінка розповідає, що за ці благодійні внески їм вдалось придбати перші 50 тестів на коронавірус та ще ряд витратних матеріалів. І вже потім відділення отримало тести, закуплені за рахунок міського бюджету. Лікарка сказала, що вимагає від очільників міста та області публічно вибачитись.


Оксана Волкова: "Ви думаєте, що нам подобається принижуватися і просити? Стояти в позі прохача? Ми просили гроші. На ці гроші закупили 50 костюмів, ніде в області їх не було. Ми закупили ці тести знову ж за благодійні внески. Ми купили 50 тестів, а 51-ому за що дати? А 55-ому? Ми просимо у дюдей, щоб вони компенсували наші видатки. Скільки коштує цей тест, щоб ми могли купити далі наступним людям. Хіба я думала в цей час про себе, про свою кишеню? Я не так боюсь доган і не так боюся покарань, мені дуже прикрі ті коментарі, які пишуть люди, яким в вуха вносять, що всі медичні працівники "рвачі", вимагачі і сволоти, але коли піднімається температура 37,2, у відділення не заростає народна стежка .


До медичних працівників відділення приїхали керівники області та міста. Після спілкування Віталій Бунечко та Сергій Сухомлин попросили вибчення. Міський голова Сергій Сухомлин сказав, що лікарі справді брали благодійні внески, офіційно. За ці гроші купили перші 50 тестів на виявлення коронавірусної інфекції. Але інформація про звинувачення лікарів у поборах – перекручена.


Сергій Сухомлин: "Справді для того, щоб виживати і лікувати людей, вони збирали благодійні внески, але навіть із тих публікацій ми бачимо, що ці внески йшли на рахунок лікарні, вони нікуди не приховувались. Нам треба зараз підтримати цих людей, я якщо когось образив, я прошу вибачення, але водночас нам, з одного боку треба, захистити наших лікарів, підтримати їх і людям сказати, щоб вони з розумінням поставилися до них і з повагою ставились до праці наших лікарів".


Вчора

Сторінки:
Нагору