КВІ
Четвер
25
16:39

​Стан розгляду звернень громадян Житомирською митницею ДФС за 2017 рік

Житомирська митниця ДФС приділяє особливу увагу зверненням громадян як одному з пріоритетних напрямів роботи, дотримуючись норм доброчесності та відкритості.

Особливе місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їх права на звернення. Конституцією України та Законом України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» зі змінами та доповненнями (далі – Закон) гарантовано право громадян на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Особисте право на звернення забезпечує громадянам можливість відстоювати свої права та законні інтереси, а також відновлювати їх у разі порушення.


Упродовж 2017 року до Житомирської митниці ДФС надійшло 20 письмових звернень громадян, що на 5 звернень більше, ніж за аналогічний період 2016 року (15), з них 8 пропозицій (зауваження), 5 заяв (клопотання), 7 скарг.


Основні питання, що порушували громадяни у 2017 році, стосувались порядку тимчасового ввезення та транзиту транспортних засобів, митного оформлення транспортних засобів, визначення митної вартості, роз’яснень окремих норм законодавства України з питань державної митної справи.


За результатами розгляду на звернення надано відповіді заявникам у визначені законодавством терміни.

За ознакою надходження звернення – 19 первинних та 1 –дублетне.

За надходженням звернення надійшли поштою – 16, інших установ – 3 та 1 звернення на особистому прийомі.

За результатами розгляду звернень фахівцями Житомирської митниці ДФС вирішено позитивно - 2 звернення, дано роз’яснення - 18 звернень.


У 2017 році до Житомирської митниці ДФС надійшло 7 скарг, що порівняно з відповідним періодом минулого року на 2 скарги більше. За результатами розгляду 4 скарг, що надійшли до Житомирської митниці ДФС проведено відповідні перевірочні заходи (інформація щодо можливих неправомірних дій працівників митниці не підтвердилась), 3 скарги не мали пiдстав для здiйснення службових перевірок, всім скаржникам повідомлено про результати розгляду.


Керівництво Житомирської митниці ДФС постійно працює над пошуком додаткових заходів з удосконалення роботи зі зверненнями громадян, приділяє увагу підвищенню професійного й освітнього рівня посадових осіб, проводяться попереджувальні профілактичні заходи, направлені на сумлінне виконання підлеглими посадових обов’язків, з метою унеможливлення будь-яких проявів корупції, порушень митного законодавства, дотримання етики поведінки при спілкуванні з громадянами.


У 2017 році керівництвом Житомирської митниці ДФС проведено 1 особистий прийом, під час якого надано вичерпні роз’яснення та прийнято відповідне рішення про вирішення порушеного громадянином питання у межах чинного законодавства. Відмов з боку посадових осіб митниці у задоволенні права на звернення не зафіксовано. Порушення під час розгляду звернень громадян на особистому прийомі відсутні.

Вчора

Сторінки:
Нагору