БЕР
П'ятниця
29
08:38

​Столичний бізнесмен намагався підкупити керівника структурного підрозділу УСБУ Житомирщини

Оперативники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ викрили у Житомирі комерсанта на пропозиції хабарів керівнику одного із структурних підрозділів регіонального підрозділу Служби.

Співробітники спецслужби встановили, що київський комерсант планував налагодити незаконну легалізацію іноземців в Україні через міграційні органи Житомирщини. Від імені іноземних благодійних фондів він надсилав запрошення для відвідування нашої держави громадянам країн з підвищеною терористичною активністю. Зловмисник обіцяв іноземцям гарантоване отримання посвідок на проживання у нашій державі на підставі фіктивних даних.


Для прикриття незаконного бізнесу зловмисник запропонував керівнику одного з підрозділів управління СБУ в Житомирській області систематично отримувати неправомірну винагороду. Неперешкоджання оформленню дозвільних документів на тимчасове перебування одного іноземця на території України комерсант оцінив у тисячу гривень. За попередніми даними, щомісяця він планував легалізувати декілька десятків іноземних громадян.


Співробітник СБУ відразу повідомив керівництво про надходження неправомірної пропозиції.


У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці затримали зловмисника в одній із кав’ярень Житомира неподалік адміністративної будівлі обласного СБУ під час спроби передати хабар за легалізацію першої партії іноземців.


Наразі вирішується питання щодо оголошення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.


Операція проводилась спільно з Управлінням СБ України в Житомирській області та слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.

Вчора

Сторінки:
Нагору