БЕР
Вівторок
19
04:32

​Студенти Коростишівського педколеджу проходять спеціальну підготовку для участі в мовних таборах

Вже друге літо поспіль найкращі студенти ВКНЗ «Коростишівський педагогічний коледж ім. І. Я. Франка» Житомирської обласної ради успішно працювали волонтерами у літніх мовних таборах шкіл міста.

Майбутні вчителі пройшли спеціальну підготовку. Це стало можливо завдяки додатковому фінансуванню, адже навчальний заклад отримав грант від американської урядової організації “USAID”. Цього року тренінг для студентів був проведений добровольцем організації “Go Global” Еймі де ля Фуенте.


Важлива мета проведення літніх мовних таборів у школах – поряд з популяризацією іноземних мов та удосконаленням мовленнєвої компетенції учнів , показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто. Що літній табір може бути веселим, розважальним, та яскравим. Тому волонтери досягали цієї мети за допомогою тім-геймів, пісень,танців, постерів, проектів, веселих змагань на природі та фільмів. В дитячих колективах панувала весела атмосфера.


Не менш важливою метою для волонтерів було формування у школярів лідерських якостей. Для цього широко застосовувались такі види діяльності як дискусійні кола, квести, квізи, що давало можливість школярам оцінити лідерські якості один одного.


Нажаль, зараз досить актуальною проблемою в дитячих колективах є булінг. Це форма психологічного насильства у вигляді травлі, бойкоту, насмішок, дезінформації, псування особистих речей та інших негативних проявах поведінки. Волонтери ознайомили дітей з цим болючим соціальним явищем та провели спеціальні тренінги, щоб навчити учнів поважати тих, хто оточує.


Отже участь майбутніх вчителів у літніх мовних таборах стала гарною нагодою отримати важливий досвід спілкування з дітьми, розширити кругозір та мотивувати себе для подальшого вивчення іноземних мов.


Александрович Наталія

Вчора

Сторінки:
Нагору