БЕР
П'ятниця
29
01:03

​Марина Порошенко : Сучасні бібліотеки – мають стати реальністю для українських шкіл

2 вересня Перша леді України Марини Порошенко відвідала Житомирську область із робочим візитом. Під час поїздки дружина Президента разом із Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком та керівництвом регіону відкрили першу Медіатеку в Житомирській області.

Бібліотека нового зразка з’явилася в Житомирській інклюзивній школі № 28 імені Івана Виговського. Саме тут у кінці минулого навчального року Марина Порошенко спільно з дирекцією школи запланували переобладнати застарілу бібліотеку в Медіатеку. Також дружина Президента України ознайомилася з ходом робіт з облаштування Медіатеки в Хорошівській гімназії та в гуманітарній гімназії № 23 ім. М. Очерета.


За словами Марини Порошенко, в цілому з нового навчального року в інклюзивних школах-учасниках пілотного проекту Благодійного Фонду Порошенка розпочали свою роботу 68 Медіатек. «Сучасні бібліотеки є нормою в освітніх закладах світу і мають стати реальністю для українських шкіл. Адже це не лише джерело знань, а й інтерактивний простір для реалізації освітніх можливостей кожної дитини, враховуючи її індивідуальні особливості», - підкреслила Перша леді України.


Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко зауважив: «Розвиток інклюзивної освіти, створення умов для навчання дітей з особливими потребами в загальноосвітній школі – одне з головних завдань держави і місцевого самоврядування. І дуже важливо для цього створити багатофункціональний сучасний учбовий простір, оснащений за вимогами часу».


У ході візиту Перша леді України також взяла участь у гала-концерті музично-освітнього табору Music Camp International, який цього року проходить у Житомирі. За умовами проекту, протягом п’яти днів – з 28 серпня по 2 вересня – 200 дітей віком 11-16 років займалися хоровим співом та вчилися грати на музичних інструментах. І вже здобуті навички та вміння молодь продемонструвала під час урочистого концерту в супроводі професійних музикантів у Житомирському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги.


Звертаючись до аудиторії, Марина Порошенко наголосила, що Music Camp International для України став традиційним, адже проходить уже 14-й рік поспіль. «За цей час у проекті взяли участь понад 15 000 українських дітей із різних регіонів України. А це значить, що вдалося розкрити безліч юних талантів. І хто знає, можливо хтось із них стане сучасним Мирославом Скориком, Володимиром Івасюком або Джамалою», - сказала вона.


Засновник та президент програми Music Camp International – диригент, викладач Констанція Фортунате, яка з 2014 року має звання Почесного Посла Миру в Україні. Музично-освітні табори уже проходили в Києві, Одесі, Львові, Вінниці, Черкасах, Запоріжжі, Чернівцях, Стрию.

Вчора

Сторінки:
Нагору