БЕР
Вівторок
19
08:44

​У центрі Житомира затримали із хабарем 3500 гривень посадовця екологічної інспекції

У середу, 19 липня 2017 року, слідчим відділом прокуратури області спільно з працівниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в області та Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України викрито під час одержання неправомірної вигоди завідувача одного із сектора екологічної інспекції в Житомирській області.

Під час проведення слідчих дій у ході досудового розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України установлено, що посадовець вимагав від жителя Житомирщини 3500 грн.


За таку суму чиновник пообіцяв йому забезпечити безперешкодне видобування і вивезення певної кількості корисної копалини місцевого значення – піску. Затримано посадовця у центрі Житомира, поблизу торговельного комплексу, під час одержання ним коштів на суму на суму 3500 грн.


Неправомірну вигоду вилучено. На даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу, а також щодо відсторонення керівника сектора від займаної посади. Досудове розслідування проводиться слідчим відділом прокуратури області.


Довідково: санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору