КВІ
П'ятниця
19
03:55

​У Хорошівській ОТГ підключили нову мережу вуличного освітлення

В кінці грудня 2017 року в Хорошівській ОТГ згідно розроблених проектів освітлено вулиці в селах Поромівка, Сколобів, Жовтнівка та підключено до освітлення новий міст в с. Рижани. Загальна протяжність мережі складає біля 6 км. Роботи по освітленню проводяться за кошти місцевого бюджету із залученням фінансів із обласного бюджету та спонсорських коштів.

«Ми проводимо модернізацію освітлення та будуємо нові мережі, адже це економія на електроенергії, тому що замінюємо старі лампи на нові LED лампочки. Крім того це створює комфортні умови для громадян», - поділився Володимир Столярчук, голова Хорошівської ОТГ


Замість старих ламп на 100-150 ВАТ громада закуповує менш затратні 30 ВАТ сучасні енергоефективні лампи. Весь проект обійшовся громаді в 150 тисяч, ще близько 50 тисяч виділив місцевий спонсор.


«Люди задоволені, але важко зрозуміти, як селяни жили взагалі без світла. Сьогодні ввечері можна вийти на вулицю, пройтись, прогулятись, не боячись, що зіб’є машина», - наголосила Лариса Войтюк, староста села Паромівка.


У цьому році громада вже розпочала реалізацію проектів з будівництва мережі освітлення ще у 9 селах ОТГ загальною протяжністю близько 20 кілометрів.


«Ми розпочнемо з села Рижани. Для цього проекту необхідно провести обрізку дерев на центральних вулицях, що планується зробити найближчим часом із залученням. Потім на черзі села Грушки, Краївщина, Дворище, Ставки, Зубринка, Давидівка Суховоля, Дашинка. Роботи досить багато, але ми робимо для себе, тому і якість під контролем і намагаємось робити все оперативно», - зазначив Володимир Столярчук, голова Хорошівської ОТГ.


Бюджет цих проектів сягає приблизно 600 тисяч гривень. В першу чергу освітлення будуватимуть по трасах, які проходять через населені пункти, де активний рух.


Дмитро Клименко, експерт з комунікації

Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування

Вчора

Сторінки:
Нагору