БЕР
Вівторок
19
08:11

​У Новограді-Волинському винесено вирок чоловікові, який систематично знущався над матір’ю

Поліцейські провели розслідування та направили обвинувачення до суду для притягнення 35-річного звягельчанина до кримінальної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Чоловікові визначено покарання у вигляді 3-місячного арешту.

Упродовж 2018 та 2019 років до поліції неодноразово надходили повідомлення від 56–річної жительки м. Новограда-Волинського про вчинення відносно неї домашнього насильства. Жінка потерпала від власного сина, який постійно словесно ображав її, погрожував, влаштовував сварки. Щоразу поліцейські припиняли його дії та складали відповідні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За рішеннями місцевого суду на чоловіка були накладені штрафні санкції, а згодом він неодноразово був арештований на строки до 15 діб.


Втім, такі покарання не примусили сімейного агресора припинити свої дії. Ситуацію ускладнювало і постійне вживання чоловіком спиртного.


Наприкінці червня 2019 року він, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив чергову сварку з матір’ю та побив у будинку, де вони проживають, посуд і меблі. А уночі 3 липня до поліції знову зателефонувала жінка та розповіла, що змушена була втекти з дому через дії сина.


На місці події поліцейські з’ясували, що цього разу нетверезий чоловік схопив сплячу матір за сорочку та став вимагати гроші на цигарки і спиртне. Жінка зуміла вирватися та зателефонувати до поліції.


Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України та згодом матеріали спрямовано до суду. 11 жовтня у судовому засідання чоловік визнав свою провину та повідомив про розкаяння. Втім, врахувавши всі обставини, зокрема і вчинення правопорушення у стані алкогольного сп’яніння та спосіб життя підсудного, суд обрав покарання у вигляді 3 місяців арешту. Чоловіка одразу ж взяли під варту.


Довідково: статтею 126-1 ККУ визначено, що домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору