КВІ
Середа
24
07:51

​У Радомишлі шукали можливості працевлаштування учасників АТО та осіб з інвалідністю

З нагоди Всеукраїнської декади зайнятості учасників АТО та осіб з інвалідністю у Радомишльському районному центрі зайнятості відбувся круглий стіл, на який запросили представників влади, соціальних партнерів, роботодавців. Захід проводився для того, щоб зрозуміти потреби соціально незахищених осіб, почути їхні думки, побажання та допомогти вирішити їхні проблемні питання.

Відкриваючи зібрання, директор центру Олена Кучерявенко ознайомила учасників з основними напрямками роботи служби зайнятості щодо вирішення питання працевлаштування людей з інвалідністю та учасників АТО, проблемами та перспективами роботи з цією категорією осіб. Вона повідомила, що цього року послугами центру зайнятості користувались 37 учасників АТО і 25 осіб з інвалідністю, з яких лише двоє колишніх бійців отримали роботу. Алла Кондратюк, начальник відділу надання соціальних послуг, детально розповіла про профорієнтаційні заходи, які проводяться центром зайнятості, скерування на професійне навчання, сприяння у започаткуванні власної справи, видачу ваучерів. До обговорення долучилися представники райдержадміністрації, районної ради, управління праці та соціального захисту населення, Радомишльського центру первинної медико- санітарної допомоги, голови об’єднаних територіальних громад.


Перший заступник головного лікаря ЦПМСД О.Гальченко проінформувала учасників круглого столу про можливість учасникам АТО отримати безкоштовно ліки. Начальник УПСЗН ознайомила про порядок отримання санаторного лікування для інвалідів та учасникам АТО. Вишевицький голова презентував нового роботодавця, який на території громади відкриває міні-молокозавод, тож присутніх на заході безробітних було запрошено на співбесіду. Він також поінформував, що кожному учаснику АТО рішенням сесії виділено 0,25г землі під будівництво та 1 г для ведення особистого селянського господарства. Заступник голови Потіївської територіальної громади повідомив про відкриття дошкільного навчального закладу в с.Заньки та пошук працівників на вакансії сторожа і кочегара. А Потіївська громада запрошує на співбесіду осіб з водійськими правами для подальшого працевлаштування водієм.


Безробітні з числа інвалідів та учасники АТО мали змогу поставити запитання, на які отримували вичерпні відповіді. Підсумком круглого столу було прийняття рекомендацій та пропозицій щодо подальшої співпраці усіх соціальних структур, які дотичні до надання послуг людям з інвалідністю та учасникам АТО.

Вчора

Сторінки:
Нагору