КВІ
Середа
24
01:05

​У Радомишлі за круглим столом обговорили проблематику безпечного використання пестицидів та перспективи органічного виробництва

18 лютого 2020 року в приміщенні Радомишльської райдержадміністрації за участі спеціалістів Радомишльського районного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області відбулося спільне засідання круглого столу, де обговорювалась проблематика безпечного використання пестицидів та перспективи органічного випробництва.

До обговорення актуальних питань долучились спеціалісти управління агропромислового розвитку, голова асоціації фермерів та представники спілки бджолярів Радомишльського району. Також були присутні представники 18 сільськогосподарських товаровиробників району.


Керівник Радомишльського районного управління Гуренко Інна розповіла учасникам засідання про вплив пестицидів на біоту та організм людини, охарактеризувала стан питної води в Радомишльському районі за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками, за вмістом нітратів тощо.


Про запобігання придбання контрафактних ЗЗР та насіння, про порядок знищення насіння, яке не може бути використане на продовольчі, кормові та інші цілі – доповіла головний спеціаліст відділу контролю в насінництві та розсадництві управління фіто санітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Горай Тетяна. Крім того, вона довела до уваги присутніх інформацію про використання генно-модифікованих організмів у відкритих системах, питання дотримання вимог ЗУ «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні ГМО».


Зокрема, до участі у заході долучились і науковці,- кандидат ветеринарних наук, доцент ЖНАУ Фурман Світлана висвітлила тематику органічного виробництвав умовах сьогодення та його перспективи у майбутньому.

Загалом інформація була подана у вигляді мультимедійних презентацій, демонстрації відеороликів. В ході конструктивної бесіди з питаннями, пропозиціями виступали керівники с/г підприємств, спільно шукали шляхи вирішення нагальних питань.

Голова Радомишльської РДА Пулковський Віктор підбив підсумки та зауважив на неухильному дотриманні регламентів використання пестицидів, що сприятиме суттєвому зменшенню екологічного навантаження на навколишнє середовище. Наголошено було і про запровадження державної програми підтримки органічного виробництва сільськогосподарської продукції

Вчора

Сторінки:
Нагору