КВІ
Субота
20
12:14

​У серпні перші 100 вчителів навчатимуться практичному застосуванню на уроках LEGO-конструкторів

Першокласники 2018 року на Житомирщині в повному обсязі забезпечені конструкторами LEGO для навчання ігровими та діяльнісними методами. Нагадаємо, що Житомирська область в числі перших в Україні безкоштовно отримала більше 15 тисячі наборів «Six Bricks» та понад 1200 LEGO Play Box в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти України та The LEGO Foundation.

За словами заступника начальника управління освіти облдержадміністрації Ольги Липовецької, у серпні 100 вчителів початкової ланки проходимуть відповідні тренінги щодо використання LEGO-комплектів у навчанні. Далі вони ділитимуться знаннями, досвідом та навичками з іншими педагогами на місцях.


Тренінги для вчителів перших класів будуть проводити тренери The LEGO Foundation для впровадження ігрових та діяльнісних методів навчання з конструкторами. Нагадаємо, що на Житомирщині вже минулого року чотири освітні заклади брали участь в пілотному проекті Нової української школи. Вчителі та діти цих класів вже працювали з наборами LEGO.


За словами методиста початкового навчання обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Тамара Трохименко, завдяки таким наборам діти зможуть вчитися і формувати предметні та ключові компетентності на більш високому рівні. Це дуже цікаве і захоплююче заняття, котре розвиває уяву, творчість та мислення.


За допомогою наборів «Шість цеглинок» для дітей можна провести цікаві заняття. Наприклад, будувати вежі, не лише традиційним методом, але й в хаотичному порядку, щоб «цеглинки» врівноважували одна одну і спільно тримали конструкцію. Складати літери та різні фігури з конструктора, проводити математичні дії з наглядним прикладом на елементах набору LEGO. Та багато інших видів практичних занять можна проводити з цими конструкторами.


Нагадаємо, що минулого року на Житомирщині 10 закладів дошкільної освіти також були повністю забезпечені для навчання дошкільнят наборами LEGO. За інформацією управління освіти і науки, і педагоги і діти задоволені таким методом навчання. The LEGO Foundation проводить тренінги для вчителів для якісного практичного застосування наборів LEGO у навчанні дітей, а також створено багато посібників для роботи з цими наборами.

Вчора

Сторінки:
Нагору