БЕР
П'ятниця
29
12:39

​У Тернополі шахраї спустошили банківський рахунок студента з Житомирщини

6272 гривень викрали невідомі з електронного гаманця уродженця Житомирської області. З заявою потерпілий звернувся до Тернопільського відділу поліції.

Студент одного із місцевих навчальних закладів розповів, до нього зателефонував невідомий та представився співробітником банку. Чоловік запевнив хлопця, що його банківський рахунок заблоковано, оскільки невідомі намагалися зняти готівку.


Псевдопрацівник попросив власника рахунку повідомити особисті дані, аби активувати карту, що хлопець і зробив. Коли на мобільний телефон прийшло смс - сповіщення про успішне зняття готівки, молодик зрозумів, що його ошукали. За допомогою звернувся до поліцейських.


За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ. Правоохоронці наголошують краянам бути обачними та пам’ятати, що працівники фінустанов ніколи, ні за яких обставин не телефонують до власників карткових рахунків, аби дізнатися персональні дані.


У разі, якщо у вашому домі пролунав дзвінок, дізнайтесь якомога більше інформації від невідомого. Не гайте часу, одразу телефонуйте на лінію «102». Розкрити такий вид злочинів надзвичайно важко, оскільки відстежити в подальшому рух коштів майже неможливо.

Вчора

Сторінки:
Нагору