БЕР
П'ятниця
29
08:47

У Житомирі - серія пограбувань квартир, чиї господарі перебувають на відпочинку

28 червня до Житомирського відділу поліції надійшло відразу три повідомлення про крадіжки з квартир, чиї господарі перебували на відпочинку у південному регіоні. За кожним фактом розпочато кримінальні провадження. Водночас поліцейські застерігають: аби відпустка не принесла неприємних несподіванок, не забувайте про захист ваших домівок на час вашої відсутності.

Про крадіжку із квартири по вулиці Довженка до поліції повідомив брат господарки оселі, який наглядав за житлом на час відсутності жінки. Увечері він виявив відкриті двері, а з приміщення зникли ноутбуки, ювелірні вироби із срібла і золота та особисті документи.


Схожу ситуацію по вул. Гоголівській застала інша житомирянка у квартирі своєї матері, яка теж поїхала відпочивати. З оселі, за словами жінки, було викрадено цінностей на суму майже 10 тисяч гривень.


Збиток у розмірі 20 тисяч гривень завдали злодії ще одній жительці обласного центру, яка була відсутня вдома упродовж періоду з 18 по 28 червня. Як розповіли поліцейським рідні жінки, з квартири, що по вулиці Шевченка, зникли усі ювелірні вироби із золота та дорогоцінного каміння.


На місця подій виїжджали слідчо-оперативні групи Житомирського відділу поліції, які зафіксували обставини вчинення крадіжок. За кожним із цих фактів нині розпочато кримінальні провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.


Водночас поліцейські радять громадянам: від’їжджаючи на відпочинок, подбайте про безпеку та захист вашого майна. Квартири, в яких упродовж кількох днів нікого немає, дуже легко ідентифікувати за зовнішніми ознаками. Сучасні технічні засоби дозволяють надійно захистити оселі від небажаних гостей. Зверніться за допомогою до професіоналів. Альтернативними заходами може стати також зберігання наявних цінностей та грошей на період вашої відсутності у банківських установах.

Вчора

Сторінки:
Нагору