КВІ
П'ятниця
19
03:43

​У Житомирі на базі спорткомплексу «Динамо» планується відкриття нових соціально-спортивних проектів. ФОТО

24 лютого відбулося засідання обласної президії ФСТ «Динамо», на якому підсумували результати роботи та спортивні досягнення вихованців за 2016 рік і окреслили перспективи на 2017. Зокрема, ініціювали створення на базі спорткомплексу кількох соціально-спортивних центрів, у тому числі військово-патріотичного виховання молоді.

Засідання пройшло під головуванням начальника Головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслава Печененка та за активної участі першого заступника голови фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України Віктора Коржа.


Аналіз результатів роботи у 2016 році провів заступник голови обласного осередку ФСТ Леонід Українець, який відзначив низку позитивних аспектів. Зокрема, участь вихованців товариства у літніх Олімпійських іграх, перемоги спортсменів-динамівців у змаганнях чемпіонатів і Кубків Світу та Європи, а також 160 медалей здобутих їх вихованцями у 150 кубках України.


Проте більш детально доповідач зупинився все ж на існуючих проблемах в організації функціонування та належного утримання спорткомплексу. Минулого року було проведено великий обсяг ремонтних робіт та значно оновлено матеріально-технічну і спортивну бази. Однак актуальними залишаються питання заміни вікон, енергоефективності наявної опалювальної системи та інші.

Водночас на засіданні обговорили перспективи створення на базі спорткомплексу «Динамо» центрів військово-патріотичного виховання молоді, фізичної реабілітації спортсменів та з вивчення матеріальної частини зброї.

Майже 300 дітей займаються у дитячій юнацько-спортивній школі «Динамівець» у секціях з легкої атлетики, дзюдо, рукопашного бою, самбо. Цьогоріч заплановано старт занять ще у двох видах спорту.


- Щоб зберегти напрацьований позитивний досвід у розвитку фізичної культури і спорту сьогодні «Динамо», що фактично є громадською організацією, має шукати нові форми господарської діяльності, - сказав начальник ГУНП В’ячеслав Печененко. – Ми розуміємо наскільки важливо нині пропагування здорового способу життя серед молоді, створення умов для гармонійного розвитку дітей, залучення їх до занять спортом, а тому підтримуємо ініціативи товариства у цьому напрямі.


- ФСТ «Динамо» України отримало минулоріч лише 1% від фінансування спортивної галузі, проте динамівці складали 50% олімпійської збірної і завоювали 7 із 11 медалей, - наголосив перший заступник голови фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України Віктор Корж. – А це престиж і гордість країни. Ми шукаємо нові можливості і реалізуємо нові проекти для розвитку спорту.


Члени президії своїм рішенням визнали роботу обласного осередку товариства задовільною та підтримали внесені ініціативи щодо перспектив на 2017 та залучення інвесторів до розбудови комплексу.

Вчора

Сторінки:
Нагору