КВІ
П'ятниця
19
01:20

​У Житомирі поліцейські влаштували дітлахам екскурсію до контактного зоопарку

8 та 9 лютого стали особливими днями для близько півсотні вихованців обласного центру соціально-психологічної реабілітації «Сонячний дім», яких поліцейські підрозділу ювенальної превенції Житомирського відділу поліції запросили відвідати новоформатний зоопарк.

– У реабілітаційний центр поміщаються діти, тимчасово вилучені працівниками соціальних служб із кризових сімей. І знаходяться там до тих пір, поки у визначеному законом порядку не вирішиться їх подальша доля. Звісно, з дітлахами працюють і вихователі, і психологи, приділяємо увагу їм і ми, поліцейські. Цього разу ми вийшли до адміністрації закладу з ініціативою організації вихованцям особливої екскурсії, що дасть їм можливість отримати позитивні емоції, яких ці діти у звичайному житті фактично позбавлені, - розповіла начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП в області Наталія Гончарук.


Відтак упродовж двох днів для вихованців реабілітаційного центру тривали екскурсії до нового контактного зоопарку у м.Житомирі. Разом з вихователями та правоохоронцями дітлахи із захватом спостерігали за мешканцями зоопарку, годували їх, тримали у руках, обіймали і пестили.


Пухнасті гризуни, неколючі їжаки, гамірні і смішні мавпочки, баранці, яскраві папуги, величезні черепахи, оригінальні риби та багато інших представників фауни викликали у маленьких відвідувачів феєрверк позитиву та безліч щирих емоцій.


Окрім безпосереднього спілкування з тваринами від працівників зоопарку діти дізналися цікаву інформацію про їх життя у живій природі та користь від них для планети, а також чому потрібно захищати і берегти фауну.


– Ми вдячні адміністрації новоформатного зоопарку за допомогу в організації такої благодійної акції. Зі свого боку, сподіваємося, що екскурсія прийшлася дітлахам по душі, а головне, що це маленьке зернятко добра, посіяне у їх серцях сьогодні, у недалекому майбутньому дасть гарні паростки доброзичливості і любові, - підсумував заступник начальника Головного управління Нацполіції в Житомирській області Артем Лисогор.

Вчора

Сторінки:
Нагору