БЕР
Вівторок
19
10:15

У Житомирі поліція викрила любителя "телефонувати" з чужих мобільних

​30-річного чоловіка підозрюють у низці шахрайств, які він вчиняв, звертаючись до перехожих з проханням «терміново подзвонити». У результаті добросердечні житомиряни втрачали мобільні телефони, з якими прохач втікав геть. Нині тривають досудові розслідування.

Пізно увечері 11 березня неприємна історія сталася з 19-річною працівницею житомирського кафе. Відвідувач, який попросив дівчину скористатися її мобільним телефоном, непомітно зник з приміщення та не повернувся.


У схожу халепу 20 березня потрапила й 25-річна жителька обласного центру. До неї на вулиці звернувся перехожий із проханням зателефонувати. Чоловік був переконливим, тож жінка віддала йому до рук свій ґаджет і дозволила відійти подалі для нібито конфіденційної розмови. Після цього прохач втік разом з телефоном.


25 квітня від шахрайських дій, вчинених за аналогічною схемою, постраждав 40-річний житомирянин, а 15 травня – 32-річний житель обласного центру.


Відомості про події було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.190 (Шахрайство). Поліцейські провели низку оперативних заходів та встановили, що до вчинення кримінальних правопорушень причетний 31-річний житель м. Житомира. Нині правоохоронці розшукують викрадені мобільні телефони.


Законодавством заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору