КВІ
Субота
20
13:49

У Житомирі поліція затримала серійного злочинця

​32-річного житомирянина правоохоронці затримали за підозрою у крадіжці велосипеда з підсобки магазину. Нині чоловіка обґрунтовано підозрюють у вчиненні ще низки крадіжок. Досудове розслідування триває.

10 березня до Житомирського відділу поліції звернувся житель обласного центру. Заявник повідомив, що працює в одному з житомирських магазинів. Близько 1 години дня на дверях підсобки торгівельного закладу він виявив пошкоджений навісний замок. Із приміщення зник належний чоловікові велосипед.


Вивчивши записи камер відеоспостереження та провівши інші необхідні першочергові заходи, працівники підрозділу кримінальної поліції з’ясували, що до злочину може бути причетний 32-річний житомирянин. Чоловік у крадіжці зізнався, утім викрадений велосипед, як виявилося, він устиг перепродати. Нині правоохоронці встановлюють місцезнаходження двохколісника.


– Підозрюваний є наркозалежним, ніде не працює, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. У ході перевірки було викрито його причетність до низки інших злодіянь, учинених у Житомирі, у тому числі упродовж січня-лютого, - повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.


Як з’ясувалось, у день викрадення велосипеда чоловікові «пощастило» ще й поцупити акумулятор з легкового автомобіля, припаркованого у дворі однієї з висоток. Крадій скористався неуважністю власника, який залишив дверцята автівки незамкнутими. Раніше, у січні, підозрюваний «роззув» ВАЗівку, залишену власником на ніч у дворі багатоповерхівки, де проживає. Також на його рахунку – крадіжки з підвалів і підсобних приміщень.


Крадені речі затриманий здавав у ломбарди або перепродував. А виручені кошти витрачав на свій розсуд. У рамках досудового розслідування встановлено щонайменше 6 учинених затриманим крадіжок, однак поліцейські мають обґрунтовані підозри щодо причетності чоловіка й до інших аналогічних правопорушень.


За чинним законодавством підозрюваному може загрожувати до 6 років позбавлення волі.

Вчора

Сторінки:
Нагору