БЕР
Вівторок
19
11:25

​У Житомирі проводиться робота із контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, що постачаються у заклади освіти міста

З метою здійснення контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, продовольчої сировини, що постачаються у заклади освіти міста, за дорученням заступника міського голови Матвія Хренова, створено робочу групу.

До її складу увійшли заступник міського голови, працівники управління освіти, депутати міської ради, головний лікар КУ «Центральна дитяча міська лікарня», депутати міської ради, начальник Житомирського міського управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, заступник генерального директора ДП «Житомирстандартметрологія», керівники закладів освіти міста.


6 лютого робочою групою були ухвалені рішення щодо забезпечення управлінням освіти міської ради протягом лютого 2018 року організації та проведення лабораторних досліджень м’яса яловичого, риби, тушок курей, що постачаються в заклади освіти. Також було вирішено до процедури відбору зразків продовольчої сировини залучити батьків вихованців закладів освіти.


Водночас, робоча група зобов’язала керівників закладів освіти посилити контроль за наявністю супровідних документів на продукти харчування, що постачаються в заклад.


15 лютого комісією управління освіти з контролю за якістю продуктів харчування та продовольчої сировини у складі спеціалістів управління освіти та спеціаліста ДП «Житомирстандартметрологія» у присутності представників батьківської громадськості та постачальників продовольчої сировини було організовано та відібрано зразки м’яса яловичого та тушки риби свіжомороженої у 6 закладах дошкільної освіти. Серед яких: НВК № 11,25, ДНЗ № 15,35,45,73.


Дані зразки передано у ДП «Житомирстандартметрологія» на лабораторні дослідження за наступними показниками:

для м’яса яловичого - антибіотики, мікотоксини, мікробіологічні показники, пестициди, радіологічні показники, токсичні елементи, фізико-хімічні дослідження, гормональні препарати;

для риби - мікробіологічні показники, пестициди, радіологічні показники, токсичні елементи, фізико-хімічні дослідження, гельмінти, гістамін, нітрозаміни.


Відповідно до процедури відбору зразків на лабораторні дослідження 14.02.2017 року постачальників було повідомлено про дату відбору продовольчої сировини.

Вчора

Сторінки:
Нагору