КВІ
Четвер
25
14:06

​У Житомирі та Новограді-Волинському поліцейські вилучили наркотики

У двох перехожих правоохоронці виявили засоби рослинного походження, що, за попередніми даними, містять наркотичні речовини. Розпочаті відповідні перевірки.

Удень 4 липня на вул. Чехова у м. Житомирі дільничний офіцер поліції помітив чоловіка з рюкзаком, який щосили намагався не потрапити на очі правоохоронцеві. Така його нервова поведінка спонукала поліцейського перевірити, чи не причетний той до якихось протиправних дій. Під час поверхневого огляду він виявив, що чоловік, 32-річний житомирянин, переносить у наплічнику пакет з голівками снодійного маку. За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група поліції.


Уночі 4 липня на підозрілого перехожого звернули увагу інспектори Новоград-Волинського відділу поліції. Як у подальшому з’ясувалось, 23-річний звягельчанин носив при собі поліетиленовий пакет з подрібненою рослинною масою.


Поліцейські вилучили виявлене та підготували клопотання до суду щодо направлення речовин на експертне дослідження.


Попередня правова кваліфікація подій – ч.1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.


Законодавством за такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору