КВІ
Субота
20
16:18

​У Житомирі в медсестри виявили коронавірус

У Житомирській області станом на 24-те березня є два нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Про це йдеться у сюжеті телеканалу Суспільне Житомир. В обох пацієнтів хворобу підтвердили результати експрес-тестів. Ще двох людей, яких ушпиталили через підозру на коронавірус, перевіряють. Про це під час щоденного брифінгу розповів голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

За його словами, серед хворих – дві житомирянки. Одна із них – 59-річна жінка, яка не виїжджала за кордон, а є, ймовірно, контактною особою. Інша- 61-річна медсестра, яка контактувала із цією хворою.


Обидві пацієнтки перебувають у міській лікарні №2. Після лабораторного підтвердження результатів тестів їх переведуть на ізоляцію в інфекційне відділення міської лікарні №1.


Також перевіряється шляхом тестування стан здоров'я пацієнтів із підозрами на COVID-19. Це – 22-річний житель Хорошівського району, який також не виїжджав за кордон, а, ймовірно, заразився через контактування із хворими, інший – 17-річний житель Бердичівського району, студент одного із Київських закладів вищої освіти, який міг спілкуватися з тими, хто повернувся із-за кордону.


На брифінгу в облдержадміністрації керівник охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Суслик розповів, що ще один лікувальний заклад – Бердичівський військовий госпіталь перепрофілюють на лікувальний заклад, який може приймати на ізоляцію людей, у яких виявили коронавірус або контактували із хворими.


Також, за словами Миколи Суслика, ще 5 лікарень області наразі готують для роботи в спеціальному режимі.


Житомирський міський голови Сергій Сухомлин на брифінгу розповів, що в Житомир двома автобусами із Києва протягом останньої доби повернулися 35 жителів області, які приїхали із країн Європи, де зафіксовані факти COVID-19. Двоє людей, за словами міського голови виявили бажання ізолюватися в готелі, аби не заражати рідних.

Вчора

Сторінки:
Нагору