БЕР
П'ятниця
29
01:53

​У Житомирі в річці виявили тіло чоловіка

1 червня офіційно розпочався купальний сезон і вже є, на превеликий жаль, перша жертва невдалого купання. Саме цього дня сталася трагедія у м. Житомирі, на річці Крошенка. У воді загинула людина.

"Внаслідок необережного поводження на воді в річці Крошенка втопився 32-річний чоловік, мешканець Житомира. Наступного дня водолазами Житомирської міської комунально-аварійної служби на воді тіло загиблого було вилучено з водойми",- поінформували в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.


До речі, упродовж минулого року на водних об'єктах області потонуло 29 осіб.


На жаль, люди часто не розуміють небезпеки, котра може чатувати на них на воді. Тому управління цивільного захисту населення облдержадміністрації нагадує: хто вирішив відпочити біля водойми, повинен пам'ятати прості правила, які допоможуть запобігти неприємним інцидентам. Зокрема, щоб уникнути лиха, потрібно відпочивати на воді тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях, там де є рятувальні пости та станції. Краще уникати купатися у незнайомих місцях та у стані алкогольного сп’яніння. Ні в якому разі не залишати дітей без нагляду.


Після тривалого перебування на сонці не слід пірнати у воду з розбігу, бо різка зміни температури може призвести до судоми кінцівок.


Не можна стрибати у воду із непристосованих для цього споруд та у місцях, де глибина та стан дна невідомі. Намагайтесь утримуватись від купання у водоймищах із сильною течією і не плавати наодинці, особливо, якщо ви не впевнені у своїх силах.


Хто не має навиків плавання, необхідно використовувати засоби рятування та допомоги, такі як круги, жилети та інше.


Особливе прохання до молоді, не потрібно хизуватися перед друзями, виділятися із гурту. Саме така поведінка також приводить в більшості випадків до сумного фіналу.


Тож цінуйте власне життя й бережіть життя своїх дітей!

Вчора

Сторінки:
Нагору