БЕР
Вівторок
19
16:04

​У Житомирі запрацює новий завод на 1000 робочих місць

В нашому місті може запрацювати новий завод. Про це 14 серпня, повідомила заступник міського голови Світлана Ольшанська під час робочої зустрічі з директором обласного центру зайнятості Галиною Корінною. Іноземна компанія, яка має представництва у 30 країнах світу і близько 200 тисяч працівників, вивчає перспективи відкриття підприємства у Житомирі. Назву кампанії поки не розголошують. Відомо лише, що займається виробництвом електроніки.

Наразі інвестора, окрім власне місця розташування майбутнього підприємства, цікавлять також трудові резерви, рівень середньої зарплати та наявність подібних виробництв поблизу. Нове підприємство потребуватиме кваліфікованої робочої сили, бажано випускників технічних закладів освіти, хоча й набиратиме недосвідчений персонал з організацією подальшого навчання.


Фахівці обласної служби зайнятості поінформували представників влади міста, що ситуація на ринку праці Житомирщини стабілізується, збільшується кількість зайнятого населення. Так, за сім місяців 2018 року до служби зайнятості надійшло близько 27 тисяч вакансій й майже 19200 осіб вдалося працевлаштувати. Ринок праці міста Житомир характеризується достатньою кількістю пропозицій працевлаштування й, відповідно, низькою конкуренцією за робочі місця – два, а то й навіть один претендент на робоче місце. Проблема – у суттєвому дисбалансі попиту й пропозиції робочої сили: серед безробітних понад 70 відсотків мають вищу освіту, а затребуваними є саме фахівці робітничих професій. Випускники ж вузів чи профтехосвітніх закладів, які отримали технічну спеціальність, у безробітних не затримуються, швидко влаштовуються на роботу.


Галина Корінна навела такі дані: торік освітні заклади області випустили близько 450 молодих спеціалістів технічного профілю, кожен третій з них звернувся до служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні і більшість одразу отримали пропозиції роботи, позаяк для них було близько 90 підходящих вакансій. Натомість керівник звернула увагу на важливі фактори, які приваблюють пошукачів роботи – це рівень заробітної плати, умови праці та соціальний пакет. Вона навела приклади місцевих підприємств, середня зарплата працівників в яких коливається від 11 до 15 тисяч гривень в той час, коли середня по області - близько 7900 гривень.


Зарплата на новому підприємстві стартуватиме з 8-9 тис. грн. для початківців. Новий роботодавець передбачає також гуртожиток для іногородніх, безкоштовний довіз в радіусі 100 км від підприємства, медичне обслуговування, забезпечення працівників змінним одягом.


Служба зайнятості вітає перспективи розширення можливостей зайнятості для жителів області й всіляко сприятиме новому роботодавцю. Це може бути професійна підготовка потрібних кадрів з числа безробітних на базі 10 сучасно оснащених центрів профтехосвіти, які діють в системі служби зайнятості по всій країні. Або ж компенсування єдиного внеску за працевлаштованих на нові робочі місця окремих категорій безробітних.

Вчора

Сторінки:
Нагору