БЕР
П'ятниця
29
00:40

​У Житомирі затримано двох молодиків, які знічев’я пограбували чоловіка

Уночі двоє зухвальців позбиткувалися над випадковим перехожим, побивши його та відібравши мобільний телефон і гроші. Оперативно затримати грабіжників удалося завдяки швидкому зверненню потерпілого до поліції. Затриманим може загрожувати до шести років ув’язнення.

Близько 3 години ночі 2 березня до поліції надійшло повідомлення від жителя обласного центру про пограбування.


Як з’ясувалося, потерпілий перебував напідпитку і зайшов в один з цілодобових магазинів по Київському шосе. Поки вибирав, що купити, за його спиною з’явилися ще двоє чоловіків і почали до нього чіплятися. Коли ж нічний покупець вийшов з приміщення, кривдники прослідували за ним і завели його у підворіття. Там побили, понишпорили по кишеням та, розжившись мобільним телефоном і 600 гривнями, пішли геть.


Потерпілий зумів назвати прикмети грабіжників і описати їх одяг. За цією інформацією на затримання молодиків було зорієнтовано усі зовнішні наряди поліції. Тож невдовзі за квартал до місця події поліцейські помітили двох чоловіків, які за прикметами були схожі на розшукуваних. У свою чергу, побачивши поліцейський автомобіль, один з чоловіків щось жбурнув у сторону, і обоє невдало спробували зникнути з поля зору правоохоронців.


Затриманими виявилися місцеві жителі, один з яких раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом. Разом із ними поліцейські повернулися до місця, куди молодик щось пожбурив. Виявилося, це був мобільний телефон, відібраний у потерпілого. Сам заявник у затриманих упізнав своїх кривдників.


– За фактом грабежу (ч.2 ст.187 ККУ) розпочато досудове розслідування. Обох чоловіків було затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині їх перевіряють на причетність до вчинення низки інших аналогічних злочинів у Житомирі, - повідомив начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.


Водночас правоохоронці зазначають, що ситуації, коли нетверезі громадяни стають об’єктами вуличних злочинів, не є рідкістю. Користуючись станом своїх жертв, коли ті в силу обставин вже безпорадні, грабіжники зухвало відбирають у них гроші та інші цінні речі. Зазвичай, поки потерпілий прийде до тями і протверезіє, зловмисникам вдається зникнути.


Відтак поліція нагадує житомирянам про заходи безпеки:

– повертаючись додому увечері, обирайте освітлені маршрути руху, у разі потреби заздалегідь домовтесь, щоб вас зустрічали рідні, або скористайтесь послугами таксі;

– не ризикуйте вступати у контакт з незнайомими та малознайомими особами, тим більше чаркувати з ними, адже під дією алкоголю ваш опонент враз може перетворитися на лиходія, а ви – на жертву звичайного зловмисника;

– щоб не привабити увагу потенційного грабіжника, намагайтеся не носити в руках цінних речей, як от гаманці зі значною сумою грошей, мобільні телефони, документи тощо, особливо якщо ви знаходитеся у малолюдних місцях у вечірній час доби;

– пізно увечері жінкам не варто привертати увагу сторонніх осіб до своїх прикрас. Їх краще сховати під одягом або взагалі зняти. Також не рекомендується носити гроші й коштовності у сумочці: покладіть їх у внутрішню кишеню одягу;

– якщо ви мешкаєте у багатоповерховому будинку, поспілкуйтеся з жителями вашого під’їзду та разом подбайте про те, щоб у ньому завжди були достатньо освітлені сходинкові майданчики.

Якщо ж вам все ж таки не вдалося уникнути зустрічі з грабіжником, негайно зверніться до найближчого пункту поліції, адже, як показує практика та досвід, 75% вуличних злочинів розкриваються настільки ж оперативно, наскільки швидко ви повідомите правоохоронців про подію.

Вчора

Сторінки:
Нагору